Ez a termék több színben is elérhető
Ennek a szolgáltatásnak az igénybevételéhez regisztráció szükséges.
Ha már regisztráltál, itt be tudsz lépni.
Email:
Jelszó:
Elfelejtetted a jelszavad?
Biztosan törölni kívánod?


Kérdések és válaszok

Új látogatóknak

Mit kínál a Frill Prints? 
A Frill Prints oldalain több száz professzionálisan megtervezett nyomtatványmintát találsz, melyek közül bármelyiket, tetszés szerinti szöveggel és fotókkal személyreszabva megrendelheted, és néhány napon belül a kezedben tarthatod. A személyreszabást te magad végezheted el, és az eredményét azonnal látod a számítógéped monitorán. A megrendelést követően a személyreszabott tervedet nyomdába küldjük, ahol kitűnő minőségű papírra kinyomtatjuk számodra. A kész meghívókat, értesítőket, köszönőkártyákat és üdvözlőkártyákat kiváló minőségű, környezetbarát papírból készült borítékkal egészítjük ki. A Frill Prints a babavárástól a gyermekek kisiskolás koráig kínál nyomtatványokat a családnak. További információkat a papírról a Papírok minősége, illetve a borítékokról a Borítékok minősége menüpontban olvashatsz. 

Hogy léphetek kapcsolatba a Frill Prints-szel? 
Ha kérdésed vagy javaslatod van, a Kapcsolat menüpontból küldött emailben eljuttathatod számunkra. Örömmel fogadjuk!
Telefonon a 06 20 388-3732 számon, Skype-on frillprints néven érhetsz el bennünket.

Hogyan regisztrálhatok?
Regisztrálni a regisztrációs űrlap kitöltésével lehet. A Frill Prints adatkezelésére vonatkozó tájékoztatást az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontban olvashatod el.

Milyen előnyökkel jár számomra, ha regisztrálok?
Regisztrációddal a Frill Prints oldalain található több száz grafika közül bármelyiket az adataiddal és a fotóiddal személyre szabva megrendelheted, a személyreszabásokhoz használt fotókból saját képtárad lehet, fiókodban nyomon követheted a megrendeléseidet, eltárolhatod a kedvenc terveidet és minden meghívódhoz kívánságlistát írhatsz, melyhez a meghívottak is hozzáférhetnek. 
Regisztrálni a regisztrációs űrlap kitöltésével lehet. A Frill Prints adatkezelésére vonatkozó tájékoztatást az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontban olvashatod el.

Hogyan kérhetem a regisztrációm törlését? 
Regisztrációd törlését a Kapcsolat menüpontból elküldött üzenetben kérheted. Adataidat az igény beérkezése után 24 órán belül töröljük.

Termékek

Pontosan mire használhatók az egyes nyomtatványfajták?
Arról, hogy melyik nyomtatvány pontosan milyen célra készül, a Mi mire való? menüpontban olvashatsz.

Milyen papírra készülnek a nyomtatványok?
A nyomtatványok kitűnő minőségű, az FSC (Forest Stewardship Council – Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) által minősített, selymes felületű, fehér, 300 grammos papírra készülnek. További információkat a papírról a Papír minősége menüpontban olvashatsz.

Milyen borítékok tartoznak a kártyákhoz?
Megrendelésed minden értesítő, meghívó, üdvözlőkártya és köszönőkártya mellé egy Mohawk Via Felt papírból készült boríték árát tartalmazza. Lehetőséged van arra is, hogy a különlegesebb hatás elérése érdekében, felár ellenében, Cromatico, –CA. színes pauszpapírból készült borítékot, illetve ragyogó arany vagy gyöngyházfényű borítékot válassz. A Borítékokról bővebben a Boríték minősége menüpontban olvashatsz.

Kaphatok mintát a termékekből?
Amennyiben előzetesen kíváncsi vagy arra, hogy milyen a papír, a boríték, illetve a nyomtatás minősége, rendelhetsz tőlünk mintacsomagot, amelyet a megrendelés után pár napon belül postázunk számodra. A mintacsomag különböző formátumú mintakártyákat, matricákat és borítékokat tartalmaz. A mintacsomagban található nyomtatványok nem személyre szabhatók. A mintacsomag ára 500 Ft.

Mit jelent a „tól-ig” ár az egyes tervek mellett?
A két ár az elérhető legalacsonyabb és legmagasabb árat mutatja. A termék ára a minimális és a maximális ár között a megrendelt mennyiségtől függően változhat: nagyobb példányszám esetén alacsonyabb egységár is elérhető, míg kisebb példányszám esetén csak magasabb egységáron tudjuk teljesíteni a megrendelést. Az egységár a legtöbb termék esetében 1 darabra, a tombolajegyek esetében 1 párra, a vasalható matricák és az adventi matrica szettek esetében 1 szettre vonatkozik.

Az árak tartalmazzák az ÁFÁ-t?
A Frill Prints oldalain feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFÁ-t.

Létezik nyomtatott Frill Prints katalógus?
Nem készítünk nyomtatott katalógust. A tervekről, a tervek áráról és egyéb jellemzőikről a Frill Prints weboldalon tudsz tájékozódni. Ha további információra lenne szükséged az egyes termékekről, a Kapcsolat menüpontból küldött üzenetben felteheted a kérdéseidet, örömmel válaszolunk rájuk.

Személyreszabás

Létezik minimum megrendelhető mennyiség?
A kivitelezés technikai sajátosságaiból adódóan a minimum megrendelhető mennyiség nyomtatványfajtánként eltérő és a következőképpen alakul:

A 14,5 x 14,5 cm-es, négyzet alakú kártyából 6 db
Az A6-os kártyából 8 db
A szalagos ajándákkártyából 35 db
Az ültetőkártyából 12 db
A tombolajegyből 9 pár
A mamakártyából 18 db
Az ex libris-ből 24 db
A borítékmatricából 48 db
A díszítőmatricából 35 db
– A kicsi óvodai jel matricából 63 db
– A nagy óvodai jel matricából 35 db
– A Falképből 1 db
– A füzetből 1 db 
– A füzetcímkéből 18 db

Mi a legnagyobb megrendelhető mennyiség?
Az egyes termékek ártáblázatában szereplő legnagyobb mennyiség fölötti megrendelés esetén kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a megrendeles@frillprints.hu email cimen, mert ilyen esetekben egyedi, kedvező árkalkuláció alapján tudjuk teljesíteni a megrendelésed.

Választhatok egy adott tervhez az eredetitől eltérő formátumot?
A garfikusaink arra a formátumra álmodták meg a terveket, ahogy azt a felsorolásban látod, de egyes esetekben ezen változtathatunk. Ennek érdekében a Kapcsolat menüpontra kattintva írhatod meg a kívánságaidat. Az egyedi tervezés díja megkezdett óránként 2 000 Ft. Ha ilyen igényed merül fel, érdemes a kiválasztott grafika egyedi oldalára belépni és megnézni a „Sorozat további darabjai” sávot az oldal alján, itt az adott garfika összes megjelenési formájának felsorolását megtekintheted, előfordul, hogy egy grafikát többféle formátumra is alkalmazott a tervezője.

Összeállíthatok több különböző tervből egy újat?
Megteheted. Ennek érdekében a Kapcsolat menüpontra kattintva írhatod meg az igényeidet, ötleteidet. Az egyedi tervezés díja megkezdett óránként 2 000 Ft.

Mit változtathatok meg a kiválasztott terven a személyreszabás folyamán?
Egy terv személyreszabásakor a mintán szereplő szövegeket és fotókat cserélheted ki tetszés szerinti szövegekre és fotókra. A terv kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy milyen hosszú a mintán szereplő szöveg és te milyen hosszú szöveget tervezel
írni, a tervtől lényegesen eltérő hosszúságú szöveg nem biztos, hogy be fog férni! Ugyanígy, amikor kiválasztod a tervet, gondold végig, hogy hány fotót kívánsz szerepeltetni és olyan tervet válassz, amelyiken ennek megfelelő számú kép található.

Hogy tudom a kiválasztott tervet személyreszabni?
1. Lépj be a kiválasztott terv egyedi oldalára a tervek felsorolásából, a terv képére vagy címére kattintva.
2. Válaszd ki a megrendelni kívánt mennyiséget.
3. Lépj tovább a Személyreszabás gombra kattintva.
4. Az Oldalak ikonjai közül válaszd ki a terv előoldalát.
5. A szövegek szerkesztéséhez kattints a kártya szerkeszthető képén látható szövegkeretek egyikébe és írd be a kívánt szöveget. Az új szöveg a kártya képén azonnal látható lesz.
6. Töltsd fel a fotóidat a Fotó címszó alatt.
7. Válassz egyet a feltöltött fotóid közül és kattints rá, ezzel a fotód a terv képmezőjébe kerül. Több képmező esetén előszőr ki kell választanod azt a képhelyet, amelyikbe a fotót szánod.
8. A fotó szerkesztéséhez kattints a képkeretbe. A fotószerkesztő dobozt a fotó mellé kattintva tűntetheted el.
9. Az oldal személyreszabásának befejezése után kattints az Előnézet / Nagyítás feliratra a terv képe alatt és ellenőrizd, hogy minden adat, név és fotó helyes-e.
10. Kinyitható kártya személyreszabása esetén, az Oldalak ikonjai közül válaszd ki a terv belső oldalpárját.
11. Válassz elrendezést a Belső variációk közül.
12. A fotók és szövegek szerkesztését ugyanúgy végezd el, ahogy az előoldalnál tetted.
13. Az oldal személyreszabásának befejezése után kattints az Előnézet / Nagyítás feliratra a terv képe alatt és ellenőrizd, hogy minden adat, név és fotó helyes-e.
14. Az Oldalak ikonjai közül válaszd ki a terv hátoldalát.
15. A feljövő ablakban jelöld meg, ha kívánságlistát kívánsz írni (csak meghívók személyreszabásakor lehetséges).
16. A fotók és szövegek szerkesztését ugyanúgy végezd el, ahogy a többi oldalnál tetted.
17. Az oldal személyreszabásának befejezése után kattints az Előnézet / Nagyítás feliratra a terv képe alatt és ellenőrizd, hogy minden adat és név és fotó helyes-e.
18. Válassz a kártyádhoz borítékot.
19. Ha pótborítékot is kívánsz rendelni, írd be a mennyiségét.
20. Lépj tovább a Folytatás gombbal.
21. Válassz kiegészítőket a Sorozat további darabjai felsorolásból és/vagy lépj tovább a Kosár gombbal.

Ha elkezdek egy személyreszabást, de nem tudom befejezni, folytathatom később is?
Ha a Frill Prins regisztrált felhasználója vagy, el tudod menteni a személyraszabásaidat a Személyreszabás oldal alján található Mentés gombra kattintva. Később visszatérve a Saját fiók/Elmentett tervekből kinyithatod és folytathatod a megkezdett személyreszabásaidat. A Saját fiók létrehozásához regisztráció szükséges. Itt regisztrálhatsz.

Kérdésem van a szebélyreszabással, illetve a fotófeltöltéssel kapcsolatban. Kaphatok segítséget?
Ha megakadnál, ne késlekedj megkeresni bennünket a Kapcsolat menüpontból küldhető emailben, örömmel válaszolunk kérdéseidre!

Nem tudok hosszú ékezetes betűket írni a tervbe. Mit tehetek?
Sajnos a magyar ékezetes betűk nem minden billentyűzetkiosztással működnek tökéletesen, ezért előfordulhat, hogy nem sikerül begépelni az ő, vagy az ű betűket. Ebben az esetben próbáld meg átállítani a billentyűzetkiosztást, vagy írd be rövid ékezetes betűkkel a szövegedet és jelezd a megrendelésed végén megjegyzésként, hogy kéred kijavítani az ékezeteket. Ezeket mi kijavítjuk és visszaküldjük az így elkészült tervet számodra emailben jóváhagyásra. Ilyenkor a nyomtatványaid gyártását csak a jóváhagyásod után indítjuk el.

Fotó

Mire kell figyelnem a fotóim elkészítésénél?
A Fotózási tanácsok menüpontban segítséget kaphatsz a fotóid elkészítéséhez illetve kiválasztásához.

Elküldhetem a fotómiat papírkép formájában, hogy rátegyétek nekem a kiválasztott tervre?
Nem dolgozunk papírképpel, csak digitális formájú fotót fogadunk el.

Milyen formátumú fotót tölthetek fel?
A feltöltésre szánt fotók jpg formátumúak legyenek.

Mekkora fotót töltsek fel a megfelő nyomtatási minőség eléréséhez?
Fotóid mérete ne legyen kisebb 1200 x 1200 pixelnél, illetve a felbontása ne legyen kisebb 300 dpi-nél.

Hogyan tölthetek fel fotókat?
Fotóid feltöltéséhez válaszd ki a Személyreszabás oldal munkafelületén a Fotó címszót. A Fotók feltöltése / törlése feliratra kattintva megjelenik a fotók feltöltéséhez szükséges ablak. Kattints a Fotó hozzáadása gombra és válaszd ki a számítógépedről a feltölteni kívánt fotót. Feltöltött fotóid a munkafelületen láthatóak lesznek.

Létezik mérethatár a feltölthető fotókra vonatkozólag?
Feltöltésre szánt fotóid mérete egyenként ne haladja meg a 10 MB-ot.

Mennyi fotót tárolhatok a Frill Prints képtáramban?
A képtáradban egyszerre 15 fotót tudsz tárolni.

Mennyi ideig tárolhatom a fotóimat a Frill Prints képtáramban?
A képtáradban tárolt képeidet, amennyiben a feltöltésük előtt bejelentkezel, 3 hónapig őrizzük meg számodra.

Én kitörölhetem a feltöltött fotóimat a Frill Prints képtáramból?
Fotóid törléséhez válaszd ki a Személyreszabás oldal munkafelületén a Fotó címszót. A Fotók feltöltése / törlése feliratra kattintva megjelenik a fotók feltöltéséhez illetve törléséhez szükséges ablak. A feltöltött fotók mellett található törlés feliratra kattintva a fotóid törölhetők a képtáradból. Ha ezt nem teszed meg, akkor 3 hónap elteltével automatikusan törlődnek a fotóid.

A Frill Prints korrigálja a fotóimat?
Nem. Személyreszabott terveid pontosan úgy kerülnek a nyomdába, ahogy te azt elkészítetted, ezért kérjük, hogy megrendelés előtt figyelmesen ellenőrizd, hogy az adatok, a nevek és a fotók megfelelőek-e?

Kívánságlista

Mi az a Kívánságlista?
Egy esemény szervezésekor segítséget nyújthatsz a vendégeidnek az ajándékuk kiválasztásához azzal, hogy kívánságlistát írsz. A meghívottak így biztosan megfelelő ajándékkal tudnak készülni és azt is elkerülhetik, hogy olyat válasszanak, ami már van az ünnepeltnek. A kívánságlistában szereplő ajándékokat le lehet foglalni, így az is megelőzhető, hogy többen ugyanazt vásárolják meg. A meghívód hátuljára ráírjuk a listád elérhetőségét, így mindazok meg tudják majd nézni, akik szeretnének biztosak lenni abban, hogy hasznos és találó ajándékkal fognak nektek kedveskedni a nevezetes eseményen.

Hogy tudják mások megnézni kívánságlistám?
Ha egy meghívó megrendelésekor a személyreszabása folyamán kiválasztottad a kívánságlista „igen” lehetőséget, akkor a listádhoz egy url címet kapsz, amelyet mi ráírunk neked a meghívóid hátuljára. Így mindenki, akinek meghívót adsz, értesül a kívánsálistád elérhetőségéről.

Hogy készíthetem el a kívánságlistám?
A Saját fiókod/Kívánságlisták címszó alatt akár több kívánságlistát is tárolhatsz és innen nyithatod ki az egyes kívánságlisták szerkesztő oldalát is a megfelelő kívánságlistához tartozó szerkesztés feliratra kattintva. Ha egy kívánságlista aktualitását veszti, a törlés feliratva kattintva eltávolíthatod a kívánságlistáid közül.

Megrendelés

Pontosan milyen lépésekből áll a megrendelés folyamata?
A megrendelés lépéseiről a Megrendelés menete menüpontban tájékozódhatsz.

Mennyi idő alatt készülnek el a nyomtatványaim?
A megrendelésed elküldése után 8 munkanapon belül elkészülnek személyreszabott nyomtatványaid. Ha ennél hamarabb van szükséged a kártyákra, sürgősséggel 4 munkanapon belül teljesítjük a megrendelésed. (Az 1. munkanap a megrendelésed napját követő nap 0 órakor kezdődik, ha az nem munkaszüneti nap.) Az egyedi füzetek és naplók elkészítésének határideje 2 hét és sürgősséggel nem kérhetők. Kérjük vedd figyelembe, hogy ezen felül még a kiszállításra is kell időt szánnod, a Frill Prints teljesítési határideje a kiszállítás idejét nem tartalmazza. További információkat a Felhasználási feltételek menüpont alatt olvashatsz.

Mennyibe kerül sürgősségel kérni a megrendelésem?
A sürgősségi díj megrendelésenként 2 000 Ft. A sürgősségel kért megrendelések teljesítési határideje sem tartalmazza a kiszállítás idejét.

Rendelhetek újabb példányokat egy korábbi megrendelésemből?
Természetesen. A Saját fiókod/Megrendelések címszó alatt válaszd ki annak a megrendelésednek a számát, amelyből újabb példányokat kívánsz rendelni. A megrendelés részletező oldalán kattints az Újrarendelés gombra és a termékek a kosaradba kerülnek.

Szállítás

Hogy történik a kiszállítás és mennyibe kerül?
A kiszállítást a DPD Hungária csomagküldő szolgálat végzi. A kész nyomtatványok kézbesítése hétköznap 8–17 óra között történik. A szállítást három alkalommal kísérlik meg. A kiszállítás díja egységesen 1 650 Ft az ország egész területére. 25 000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes kiszállítást biztosítunk!

Rögzíthetem előre a mindenkori szállítási címemet?
A Saját fiókod/Címjegyzék alatt elmenthetsz magadnak szállítási és számlázási címeket, amelyeket a megrendelések alkalmával egyszerűen előhívhatsz. Írd be az összes címed és jelöld meg az elsődleges szállítási, és az elsődleges számlázási címedet, ezek a megrendeléseidbe automatikusan beírásra kerülnek.

Hogyan követhetem nyomon a megrendeléseim?
A megrendeléseid állapotát a Saját fiókod/Megrendelések címszó alatt tudod nyomonkövetni. Ugyanitt a már teljesített megrendeléseidet is vissza tudod nézni a megfelelő rendelésszámra kattintva.

Fizetés

Milyen fizetési módok közül választhatok?
Fizetni készpénzben utánvétellel a kézbesítéskor, banki átutalással, illetve elektronikusan PayPal rendszeren keresztül lehetséges. Banki átutalással történő fizetés esetén a következő bankszámlára várjuk a megrendelés ellenértékét:
Frill Prints Kft., 10701520-22462703-51100005 (CIB Bank). A közleménybe kérjük írd be a megrendelés sorszámát!

Garancia

Milyen garanciát vállal a Frill Prints a megrendelt nyomtatványokért?
Mindent elkövetünk, hogy megrendelésed kifogástalan minőségben készüljön el és időben megérkezzen hozzád, ennek ellenére előfordulhatnak hibák.
– Ha az elkészült nyomtatvánnyal kapcsolatban helytálló kifogásod érkezik, a Frill Prints térítésmentesen újra elkészíti azt.
– Amennyiben sürgősséggel kérted a megrendelésed teljesítését, de a Frill Prints hibájából nem teljesült az, visszatérítjük a sürgősségi felárat.
– Amennyiben a Frill Prints hibájából több, mint 14 napot késik a szállítás, a megrendelésed teljes összegét visszatérítjük, beleértve a szállítási költséget is.

Biztonság

Mik a Frill Prints adatkezelésére vonatkozó szabályok?
A Frill Prints adatkezelésére vonatkozó tájékoztatást az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontban olvashatod el.

Hogy kezeli a Frill Prints a jogdíjas képeket?
Kizárólag olyan fotókat használj, amelyeknek ismered az eredetét! A művészi alkotások felhasználása engedélyhez kötött és jogdíj fizetési kötelezettséggel jár, ideértve a fotóművészeti alkotásokat is. Amennyiben jól láthatóan jogdíjas képet kívánsz felhasználni a nyomtatványodhoz, azt a megrendelést a Frill Prints nem teljesítheti és erről emailben értesítést küld. Ebben az esetben a jogdíjas képet ki kell cserélned a megrendelés teljesítésének folytatásához.
Amennyiben jogdíjas az az alkotás, mellyel nyomtatványt rendel meg valaki, annak felhasználásért a Frill Prints nem felelős, azért kizárólag a Megrendelőt terheli a felelősség.